Manja slova Veća slova RSS
>

Ministar Aleksandar Stijović i državna sekretarka Nikolina Mišnić posjetili su humanitarnu organizaciju "Čojstvo" u Beranama

Ministar  Aleksandar Stijović i državna sekretarka Nikolina Mišnić posjetili su humanitarnu organizaciju "Čojstvo" u Beranama
Datum objave: 20.04.2021 08:50 | Autor: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede

Ispis Štampaj stranicu


Ministar poljoprivrede, šumarstva  i vodoprivrede Aleksandar Stijović i državna sekretarka Nikolina Mišnić sastali su se sa članovima  humanitarne organizaciju "Čojstvo" u Beranama.

Predstavnici organizacije "Čojstvo" predstavili su svoje akcije u kojima njih 38 prijatelja, svojim radom i trudom uz pomoć dobre volje i sopstvenim sredstvima pomažu porodicama koje je sistem zaboravio, starima i nemoćnima. Takođe, članovi organizacije učestvuju i u drugim akcijama u kojima čiste rijeke, pošumljavaju i drugim aktivnostima zaštite prirode.

Ministar Stijović je pozdravio rad organizacije, i rekao da duže vrijeme prati njihov rad i da želi da pomogne  kao i da će se potruditi da javnost sazna za njihovu energiju i volju i za aktivnosti koje rade.

Momci i devojke koji rade bez ikakve nadoknade, odriču se svog slobodnog vremena,  sopstvenim sredstvima koje skupljaju od svojih plata i uz pomoć svojih prijatelja  pomažu porodicama kojima je pomoć neophodna, renovirajući ljudima objekte, kupujući im stoku, mjenjajući im stolariju, kupuju im opremu i pokućstvo,    obezbeđuju im hranu, spremaju drva, i vraćaju ljudima nadu, pokazujući  da dobrota i istinsko čojstvo još živi u crnogorskom biću.

Ministar je rekao da je ovo izuzetna rijetkost, da ovih 38 mladih ljudi smatra za 38 vitezova koji izmamljuju osmjehe djeci i ljudima koje je sistem zaboravio. Svjedoče svojim primjerom da čuju probleme svojih sugrađana i da pomažu svojom snagom i radom da ljudima promjene život.

Ministar je takođe rekao da će sagledati mogućnosti podrške ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede  kroz nabavku sitne stoke i živine siromašnim porodicama kako bi se podigle iznad praga siromaštva i obezbjedio im se život dostojan čovjeka.

Organizacija Čojstvo je ministru i državnoj sekretarki uručila i skroman poklon- dukserice sa logoom Čojstva.

Ministar je rekao da bi mu bila čast da se slika u dukserici sa predstavnicima udruženja "Čojstvo" i da želi da pošalje poruku javnosti da i drugi mladi treba da se ugledaju na ovu organizaciju jer ovo što oni rade je vrijedno divljenja.

Organizaciju  "Čojstvo" i njihove aktivnosti možete pratiti na njihovoj stranici kao i  linkovima

 

https://www.facebook.com/cojstvo.berane/

 

https://www.youtube.com/watch?v=Xtr42nh42_w

 

https://www.youtube.com/watch?v=yUMvW6Puq-A