Manja slova Veća slova RSS
>

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović i državna sekretarka Nikolina Mišnić posjetili su fabriku namještaja “KURTI” u Ulcinju

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović i državna sekretarka Nikolina Mišnić posjetili su fabriku namještaja “KURTI” u Ulcinju
Datum objave: 15.04.2021 08:42 | Autor: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede

Ispis Štampaj stranicu


Direktor Kabil Kurti je predstavio fabriku namještaja “KURTI” i napomenuo da su razvoj započeli kao stolarska radnja 1991 godine.

Naveo je da je danas fabrika moderan pogon za proizvodnju namještaja sa programima koji obuhvataju proizvodnju različitih modela tapaciranog namještaja kao što su: trosjedi, dvosjedi i fotelje unikatnog dizajna, ugaone garniture, francuski kreveti i ležajevi raznih modela i dimenzija.

Posebno su ponosni na proizvodnju namještaja koji obuhvata pločasti materijal, kao što su: ormari, predsoblje, hotelske sobe, spavaće sobe, dječije sobe, kuhinje kao i ostali namještaj po mjeri i želji klijenta. Ponudu proizvodnje su nadogradili prije četiri godine kada su započeli i program proizvodnje sobnih vrata sa velikim uspjehom.

Direktor je naglasio da su zaokružili sistem na način da svim njihovim kupcima na teritoriji Crne Gore obezbjeđuju transport i montažu namještaja.

Ministar je izrazio zadovoljstvo i rekao da je posebno oduševljen porodičnim angažovanjem i predanošću sa kojom svi zaposleni pristupaju radnim obavezama i jako prijatnoj, ali očigledno radnoj atmosferi.

Poseban fokus je stavio na vrlo moderan i orginalan dizajn namještaja i riješenja za opremanje enterijera i prilagodljivost dimenzija namještaja.

Ministar je istakao volju Vlade da se suočava sa problemima privrednika i da traži rješenje da pomogne privrednicima kako bi se dalje razvijali i da što lakše prevaziđu krizu koju je izazvala pandemija koronavirusa i u sektoru proizvodnje namještaja i njegove prodaje.

Ministarstvo poljopoprivrede, šumarstva i vodoprivrede tražiće načine da se podrže uspješne poslovne priče poput fabrike namještaja Kurti kroz riješavanje njihovih konkretnih problema, a sa ciljem daljeg razvoja kako ove fabrike, tako i budućih investicija u realnom sektoru koji je neophodan Crnoj Gori, zaključio je ministar.

Direktor Kabil Kurti, se zahvalio na posjeti i naglasio da im je posebna čast jer je ovo bila prva posjeta jednog ministra fabrici namještaja Kurti od njenog osnivanja.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede