Manja slova Veća slova RSS
>

Povodom Svjetskog dana voda Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede raspisuje foto konkurs na temu “Voda za mene”

Povodom Svjetskog dana voda Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede raspisuje foto konkurs na temu “Voda za mene”
Datum objave: 22.03.2021 18:27 | Autor: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede

Ispis Štampaj stranicu


Svjetski dan voda obilježava se svake godine 22. marta i usmjeren je na isticanje važnosti očuvanja voda. Ove godine se Svjetski dan voda obilježava pod sloganom „Voda za mene“ Problem obezbjeđenja i zaštite voda nameće se kao sve značajnije pitanje budućnosti-kvaliteta životne sredine i kvaliteta života savremenog društva.

Svjetski dan voda obilježava vodu i podiže svijest o potrebi preduzimanja akcija za suzbijanje kriza sa nedostatkom vode i postizanju cilja: voda za sve do 2030. godine. 

Tema Svjetskog dana voda 2021. godine je vrednovanje vode. Osnovna uloga Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede kao resornog ministarstva za vode je da u saradnji sa ostalim institucijama koje se bave pitanjem voda, kroz dalje djelovanje sačuva vode kao naše najvrednije prirodno bogatsvo.

Ministarstvo poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede Crne Gore povodom Svjetskog dana voda podsjeća sve građane na značaj voda. 

Crna Gora je zemlja bogata vodnim resursima, u odnosu na svoju površinu spada među vodom najbogatijim područijima u svijetu.

Čak 95% riječnih tokova u Crnoj Gori formira se na njenoj teritoriji. Za potrebe vodosnabdijevanja u najvećem procentu se koriste podzemne vode, čak 90%.

Povodom Svjetskog dana voda ovo Ministarstvo u cilju podizanja svijesti o važnosti očuvanja vodnih resursa Crne Gore kao najvećeg prirodnog bogatstva, raspisuje foto konkurs na temu “Voda za mene”.

Fotografije se šalju do 10. aprila tekuće godine na kabinet@mpsv.gov.me sa navođenjem podataka učesnika konkursa (ime i prezime, kontakt telefon). Najboljih deset fotografija će biti nagrađeno sa po 50 eura, nije ograničen broj fotografija koje se mogu poslati, ali jedan autor može dobiti samo jednu nagradu. Sve fotografije koje budu ušle u uži izbor će biti prikazane na Facebook i Instagram stranici Ministarstva. Fotografije moraju biti autorske i sadržati motiv vode, a autor je lično odgovoran za prikazani motiv i za eventualno kršenje autorskih prava.