Manja slova Veća slova RSS
>

Ministar Stijović i državna sekretarka Mišnić posjetili proizvodne pogone fabrike “Crnagoracoop NB” D.O.O. Danilovgrad

Ministar Stijović i državna sekretarka Mišnić  posjetili proizvodne pogone fabrike “Crnagoracoop NB” D.O.O. Danilovgrad
Datum objave: 12.03.2021 12:08 | Autor: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede

Ispis Štampaj stranicu


Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede mr Aleksadar Stijović i državna sekretarka Nikolina Mišnić posjetili su proizvodne pogone fabrike “Crnagoracoop NB” DOO Danilovgrad. Tom prilikom razgovarali su sa Babić Nedeljkom,  Izvršnim direktorom i Albijanić Marinom, pomoćnicom Izvršnog direktora za ekonomsko-finansijske poslove.

Prilikom obilaska ministar je izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da u Crnoj Gori postoji fabrika konditorskih proizvoda sa tako visokim nivoom tehničke opremljenosti i kapacita, kao i prezentovanim mogućnostima opreme za pakovanje najrazličitijih zrnastih i praškastih proizvoda, čajeva, začina, kafe itd. Posebno su značajni kapaciteti za proizvodnju keksa, krem bloka i eurokrema.

Gospodin Babić  je rekao da fabrika zapošljava oko 50 zaposlenih, a taj broj namjeravaju da povećaju zajedno sa povećanjem proizvodnje i plasmana proizvoda kod trgovačkih lanaca Crne Gore. Takođe je naglasio da je zbog velikih kapaciteta koje posjeduje fabrika “Crnagoracoop NB” D.O.O. Danilovgrad potrebna podrška u cilju proširenja tržišta u državama regiona. Napomenuo je da su već ostvarili promet roba u Njemačkoj, kao i da su ostvarili saradnju sa kompanijom “Victus” iz Luksemburga za koju proizvode pod njihovim brendom kafu “Victus” i za njih takođe distribuiraju proizvode. Osim podrške za unapređenje proizvodnje i bolje pozicioniranje domaćih proizvoda iz ove fabrike, bilo je riječi i o podršci za obezbeđenje sredstava za renoviranje objekata i obrtnih sredstava.

Dječiji keks pod nazivom "Bebi keks" proizvode i distribuiraju za kompaniju “Maestral” iz Ciriha – Švajcarska, a takođe imaju saradnju i sa Republikom Sjevernom Makedonijom gdje plasiraju konditorske proizvode. Interesantna je bila konstatacija direktora da se njihovi proizvodi mnogo bolje plasiraju u inostranstvu nego kod nas i da je npr."Bebi keks" mnogo traženiji u Švajcarskoj nego u Crnoj Gori.

Ministar je iznio nekoliko prijedloga u skladu sa mogućnostima Ministarstva za jačanje proizvodnje, prerade i plasiranja proizvoda na domaćem tržištu i sa proizvođačem dogovorio naredne korake kako bi se kapaciteti ove fabrike iskoristili u što boljoj mjeri.

PR Služba ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede

FOTO: više na https://www.instagram.com/p/CMUL5V9DITG/?igshid=1ew6fbzq063j9