Manja slova Veća slova RSS
>

Ministar Stijović u potrazi za mečićima čija je majka ubijena u selu Ržanica

Datum objave: 20.02.2021 10:30 | Autor: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede

Ispis Štampaj stranicu


Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović je stigao u Berane gdje je počinje potraga za mečićima čija je majka ubijena prije dva dana, u selu Ržanica. Ministar je mišljenja da je vrijeme da se stvari mijenjaju sistematski. Glavni zadatak trenutno jeste da se spasu mečad, a cilj akcije jeste da se pronađu i prebace negdje. Nakon pronalaženje mečića potrebno je iste udomiti, ukoliko se ne uspije, postavljene će biti kamere i zamke u vidu hrane.
Ministar Stijović je istakao da nije pobornik zabrane lova. Smatra da treba naći druge mehanizme poput toga da se prati kako se koriste lovački psi, da se poveća broj terenskih inspektora jer kazne moraju biti veće a ono na čemu je najpotrebnije raditi to je na podizanju svijesti. Ukoliko sve od navedenog ne uspije, u tom slučaju ne bi se bježalo od moratorijuma na lov. Istakao da je da su odgovornost i kazna nešto što se prvo mora uvesti, a zatim kontrolisati lovačko oružje kao i zabraniti odlazak u lov djeci što je nažalost danas česta pojava.
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede na čelu sa ministrom Stijovićem je spremno da riješi ovu stvar što je pokazao hitno održan sastank juče kao i današnji doprinos.

                                                                   PR Služba ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede