Manja slova Veća slova RSS
>

Državni sekretar u ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede mr Nebojša Veličković u Bijelom Polju se sastao sa proizvođačima jagode

Državni sekretar u ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede mr Nebojša Veličković u Bijelom Polju se sastao sa proizvođačima jagode
Datum objave: 08.02.2021 11:19 | Autor: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede

Ispis Štampaj stranicu


Tokom vikenda državni sekretar u ministarstvu Nebojša Veličković, u Bijelom Polju se sastao i razgovarao sa proizvođačima jagode. Tokom posjete je obišao zasade Igora Petrića na Ribaervinama koji već duži niz godina uspješno gaji ovu voćnu vrstu. Razgovor je tekao u pravcu proizvodnje jagodinskog voća, samom stanju sa naglaskom na jagodu.
Državni sekretar Veličković je istakao da je u agrobudžet u fazi izrade, i da su predviđene sveobuhvatne mjere koje će značajno podstaći domaću proizvodnju. Proizvođači su ukazali na probleme sa kojima se srijeću u svojoj proizvodnji kao i plasmanu plodova.
Od strane državnog sekretara su pozvani svi poljoprivrednici da ulažu u proizvodnju, da povećaju konkurentnost svojih proizvoda i da kroz udruživanje u proizvođačke organizacije obezbijede bolje i sigurnije mjesto na tržištu. Veličković je naglasio da će ministarstvo imati sluha za trenutak u kojem se nalaze građani, da će svojom novom poljoprivrednom politikom razvijati ovaj sektor koji bi trebao biti jedan od generatora cjelokupnog razvoja. Takođe, državni sekretar je istakao da nas je neodgovorna i rasipnička politika prethodnog režima dovela na rub provalije iz koje se moramo izvlačiti pametnim, domaćinskim i razvojnim programima i mjerama.
Iskazana je obostrana želja na uspostavljanju jednog partnerskog odnosa, koji će stvoriti snažnog poljoprivrednog proizvođača i značajno unaprijediti proizvodnju.

                                                                    Pres služba Ministastva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede