Manja slova Veća slova RSS

Školski program

03.12.2020.

Ministarstvo poljoprivrede: U okviru Programa za škole postavljeni plastenici za edukaciju učenika

Ministarstvo poljoprivrede: U okviru Programa za škole postavljeni plastenici za edukaciju učenika Ministarstvo poljoprivrede obezbijedilo je više plastenika koji su postavljeni u krugu škola u kojima je prošle godine počeo da se sprovodi Program voće, povrće, mlijeko i mliječni proizvodi za škole.

29.11.2019.

Potpredsjednik Simović: Udruženim naporima doprinijećemo razvoju zdravih prehrambenih i drugih navika naše djece

Potpredsjednik Simović: Udruženim naporima doprinijećemo razvoju zdravih prehrambenih i drugih navika naše djece

„Crna Gora je suočena sa zabrinjavajućom epidemijom prekomjerne kilaže i gojaznosti u populaciji najmlađih članova našeg društva. Za taj, ali i sve izazove i ciljeve od značaja za cijelo društvo, najbolji odgovori su saradnja i zajedništvo svih segmenata društva u pronalaženju rješenja“, ocijenio je potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović otvarajući konferenciju o nacionalnom i multisektorskom dijalogu na temu “Program - voće, povrće, mlijeko i mlječni proizvodi za škole - put zdravih navika i boljeg zdravlja od ranog djetinjstva”.

28.11.2019.

Ministarstvo poljoprivrede i SZO organizuju nacionalni dijalog na temu Programa voća, povrća, mlijeka i mliječnih proizvoda za škole

U organizaciji Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i Svjetske zdravstvene organizacije, u petak, 29. novembra, održaće se nacionalni, multisektorski dijalog na temu “Program - voće, povrće, mlijeko i mlječni proizvodi za škole - put zdravih navika i boljeg zdravlja od ranog djetinjstva”.

27.11.2019.

Školski program Ministarstva poljoprivrede: Nakon mlječnih proizvoda, u podjelu zdravih obroka uključeno i voće

Školski program Ministarstva poljoprivrede: Nakon mlječnih proizvoda, u podjelu zdravih obroka uključeno i voće

Kroz Program voće, povrće, mlijeko i mlječni proizvodi za škole, čiju realizaciju je započelo Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja u cilju poboljšanja prehrambenih navika djece u Crnoj Gori, ove sedmice krenula je isporuka voća.

07.11.2019.

Školski program Ministarstva poljoprivrede: Zdrav obrok danas podijeljen i djeci u Beranama

Školski program Ministarstva poljoprivrede: Zdrav obrok danas podijeljen i djeci u Beranama

Djeca u beranskim školama „Vuk Karadžić“, Vukašin Radunović“ i „Radomir Mitrović“, danas su dobili prvu isporuku zdravih obroka u okviru Programa voće, povrće, mlijeko i mlječni proizvodi za škole.

05.11.2019.

Ministarstvo poljoprivrede počelo realizaciju Programa – voće, povrće i mlijeko za škole, Simović: Ulažemo u zdravlje naše djece i njihovu budućnost

Ministarstvo poljoprivrede počelo realizaciju Programa – voće, povrće i mlijeko za škole,  Simović: Ulažemo u zdravlje naše djece i njihovu budućnost

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja započelo je danas realizaciju Programa voće, povrće, mlijeko i mlječni proizvodi za škole, koji ima za cilj poboljšanje prehrambenih navika djece i promociju zdravih stilova života kod najmlađih generacija.

04.11.2019.

Ministarstvo poljoprivrede počinje realizaciju Školskog programa: Sjutra kreće podjela besplatnih zdravih obroka za djecu

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u utorak, 5. novembra, počinje sa podjelom besplatnih zdravih obroka djeci u osnovnim školama, kroz Program voće, povrće, mlijeko i mlječni proizvodi za škole.

01.11.2019.

Javni poziv za raspodjelu uvoznih preferecijalnih kvota definisanih SSP-om

Na osnovu člana 33 stav 7 Zakona o uređenju tržišta poljoprivrednih proizvoda („Službeni list CG“ br. 51/17), a u vezi sa članom 3 Pravilnika o postupku i uslovima za raspodjelu preferencijalnih carinskih kvota za uvoz poljoprivrednih proizvoda („Službeni list CG“ br. 2/19), Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja o b j a v lj u j e

25.09.2019.

Podrška zdravim prehrambenim navikama djece u školama

Podrška zdravim prehrambenim navikama djece u školama

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, kako je i najavilo, započeće u ovoj 2019/2020 školskoj godini realizaciju Programa - Šeme za škole koji podrazumijeva besplatnu podjelu voća, povrća, mlijeka i mlječnih proizvoda djeci u školama, sa ciljem poboljšanja prehrambenih navika i promocije zdravih stilova života kod najmlađih.

25.09.2019.

JAVNI POZIV za proizvođače i dobavljače koji su zainteresovani za učešće u Programu voće, povrće, mlijeko i mliječni proizvodi za škole, za školsku 2019/20 godinu

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa Agrobudžetom za 2019. godinu i budžetskom linijom 1.4.1 – Program intervencija na tržištu i Odlukom br. 320-1335/19-1 od 20. septembra 2019. godine, objavljuje Javni poziv za dobavljače i proizvođače zainteresovane za učešće u Programu voće, povrće, mlijeko i mliječni proizvodi za škole. Program intervencija na tržištu obuhvata mjere koje se uvode radi stabilizacije tržišta i posebne programe podrške za određene proizvode, kakav je „Program voće, povrće, mlijeko i mliječni proizvodi za škole“, koji prije svega ima za cilj stvaranje zdravih prehrambenih navika kod djece. Ovim Javnim pozivom se utvrđuju uslovi, kriterijumi i način prijavljivanja za korišćenje podsticajnih sredstava.