Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Од 15. фебруара предају се захтјеви за премије у сточарској производњи и за прераду млијека на газдинству за 2020. годину

Датум објаве: 14.02.2020 14:05 | Аутор: МПРР

Испис Штампај страницу


Министарство пољопривреде и руралног развоја и у 2020. години наставља подршку сточарској производњи кроз мјере које се односе на директну подршку по грлу (премије за краве и приплодне јунице, овце и козе), одрживо коришћење планинских пашњака (издиг стоке на катуне), премије за стеоне јунице у чистој раси, за супрасне назимице и крмаче у чистој раси, као и за подршку млијека на газдинству.

Рок за достављање захтјева за остваривање права на премије у сточарској производњи (премије по грлу за краве и приплодне јунице; премије по грлу за приплодне овце и козе; премије за стеоне јунице, супрасне назимице и крмаче у чистој раси и одрживо коришћење планинских пашњака) је од 15. фебруара до 30. априла. 

Рок за достављање захтјева за остваривање права на подршку за прераду млијека на газдинству је од 15. фебруара до 01. априла.

Како би пољопривредна газдинства остварила право на ове премије потребно је да у предвиђеном року доставе потребну документацију регионалним центрима одјељења за савјетодавне послове у сточарству лично или препорученом поштом. 

Позивамо све пољопривредне произвођаче да се придржавају рока предвиђеног за слање захтјева јер ће неблаговремено послати захтјеви и захтјеви који нијесу достављени у складу са процедуром бити одбијени. 
Обрасци захтјева за премије могу се преузети у регионалним канцеларијама Одјељења за савјетодавне послове у области сточарства и на сајту Министарства.