Мања слова Већа слова РСС


 

МПРР 


Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

ИПАРД програм

30.12.2019.

Најава новог ИПАРД јавног позива за примарну производњу

Најава новог ИПАРД јавног позива за примарну производњу Министарство пољопривреде и руралног развоја обавјештава заинтересоване пољопривредне произвођаче да је објављивање наредног, другог по реду, јавног позива за подршку примарној производњи кроз ИПАРД програм планирано за 18. фебруар 2020. године.

31.10.2019.

Продужен рок за пријаву на ИПАРД позив за подршку преради

Продужен рок за пријаву на ИПАРД позив за подршку преради

Министарство пољопривреде и руралног развоја, уз пуно разумијевање европских партнера, продужило је рок за пријаву на актуелни ИПАРД јавни позив за бесповратну подршку прерађивачком сектору, до 20. децембра.

29.10.2019.

О Б А В Ј Е Ш Т Е Н Ј Е

Продужава се рок за подношење захтјева за додјелу подршке, одређен чланом 11 Другог Јавног позива за додјелу средстава финансијске подршке за Мјеру 3 „Инвестиције у физички капитал за прераду и маркетинг пољопривредних и рибљих производа“ Програма развоја пољопривреде и руралних подручја Црне Горе у оквиру ИПАРД-а ИИ 2014–2020 ("Службени лист Црне Горе", број 51/19 - Огласни дио број 37/19), до 20. децембра 2019. године.

20.09.2019.

У Даниловграду наставак инфо кампање - ИПАРД други јавни позив за прераду

У Даниловграду наставак инфо кампање - ИПАРД други јавни позив за прераду

У наставку инфо кампање спровођења ИПАРД другог јавног позива за подршку преради, данас су имали прилику да присуствују презентацији потенцијални корисници са територије општине Даниловград и детаљније се информишу о условима под којим заинтересовани привредници и кооперативе могу аплицирати у периоду од 04. септембра до 04. новембра 2019. године.

20.09.2019.

Произвођачи из Бијелог Поља и Берана заинтересовани за бесповратну подршку преради кроз ИПАРД

Произвођачи из Бијелог Поља и Берана заинтересовани за бесповратну подршку преради кроз ИПАРД

Заинтересовани прерађивачи и представници кооператива са територије општина Бијело Поље и Беране данас су детаљније информисани о условима под којима могу остварити бесповратну подршку инвестицијама за унапређење производње, кроз други јавни позив за подршку преради кроз ИПАРД Програм.

17.09.2019.

Презентација ИПАРД јавног позива за прераду у сриједу у Технополису

Привредници, кооперативе и заинтересоване стране са подручја општине Никшић, биће у прилици да се у сриједу, 18. септембра детаљније упознају са могућностима подршке коју могу остварити кроз објављени други јавни позив за додјелу средстава финансијске подршке кроз ИПАРД програм намијењен преради, а који је објављен 4. септембра.

16.09.2019.

Цетињски прерађивачи заинтересовани за нову подршку кроз ИПАРД

Цетињски прерађивачи заинтересовани за нову подршку кроз ИПАРД

Данас је на Цетињу одржана презентација другог Јавног позива за подршку инвестицијама у прераду кроз ИПАРД програм на којој су представници Министарства пољопривреде и руралног развоја упознали присутне прерађиваче са процедурама реализације и могућности остваривања права на подршку.

11.09.2019.

Припреме за успјешно спровођење и другог ИПАРД позива за подршку преради: Нова шанса за унапеђење производње и достизање стандарда ЕУ

Припреме за успјешно спровођење и другог ИПАРД позива за подршку преради: Нова шанса за унапеђење производње и достизање стандарда ЕУ

Представници Министарства пољопривреде и руралног развоја ових дана спроводе радионице у циљу усјешног реализовања и другог јавног позива за подршку преради кроз ИПАРД програм. Кроз овај позив, који је објављен 4. септембра, црногорским прерађивачима на располагању нових 15,6 милиона еура бесповратне подршке за инвестиције којима ће унаприједити производњу у складу са ЕУ стандардима.

09.04.2019.

Најава: Потпредсједник Симовић отвориће међународни скуп на тему ИПАРД-а

Представници земаља које спроводе ИПАРД програм - Инструмент претприступне помоћи ЕУ за рурални развој, у сриједу, 10. априла, у Бечићима, одржаће заједничку радионицу...

23.02.2018.

Најава: Почетак великог ИПАРД-а

Потпредсједник Владе Црне Горе и министар пољопривреде и руралног развоја мр Милутин Симовић, у понедјељак, 26. фебруара, одржаће конференцију за новинаре поводом објављивања првог јавног позива за коришћење средстава из великог ИПАРД програма подршке црногорским пољопривредницима.