Manja slova Veća slova RSS

MPRR 

 
MPRR


Šumarstvo

25.03.2015.

Saopštenje: U Budvi otvoren 39.Sajam namještaja

Saopštenje: U Budvi otvoren 39.Sajam namještaja Na Jadranskom sajmu u Budvi danas je otvoren 39. Sajam namještaja, na kome je svoje proizvode predstavilo oko 90 proizvođača, od kojih je skoro 70 bilo iz Crne Gore. Sajam se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja za koje je posebno važna činjenica da je ove godine značajno veći broj domaćih prerađivača i proizvođača namještaja prepoznao značaj učešća na ovoj manifestaciji.

21.03.2015.

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja nizom aktivnosti obilježilo Svjetski dan šuma – 21. mart

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja nizom aktivnosti obilježilo Svjetski dan šuma – 21. mart

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja obilježilo je danas 21. mart - Svjetski dan šuma. Učesnici okruglog stola koje je organizovalo Ministarstvo podsjetili su na sve aspekte značaja šuma u Crnoj Gori i svijetu, ukazali na rizike i moguće negativne posledice devastacije šumskih područja, značaja održivog korišćenja šuma, ali i na ono što kao društvo i pojedinci možemo učiniti da se šumski resursi sačuvaju za buduće generacije i uvećaju. U akciji pošumljavanja platoa ispred osnovne škole „Dragiša Ivanović“ zaposleni u Ministarstvu, zajedno sa predstavnicima diplomatskog kora u Crnoj Gori, učesnicima okruglog stola i studentima Univerziteta Donja Gorica, posadili su 100 sadnica.

17.03.2015.

Delegacija NR Kine tokom posjete Crnoj Gori upoznata za potencijalima sektora šumarstva

Delegacija NR Kine tokom posjete Crnoj Gori upoznata za potencijalima sektora šumarstva

Članovi državne delegacije Narodne Republike Kine, nakon posjete Crnoj Gori, izrazili su očekivanje da će kineski investitori biti zainteresovani za ulaganja u sektor drvoprerade, s obzirom na potencijale u crnogorskom šumarstvu i povoljan poslovni ambijent u toj oblasti.

15.03.2015.

Odgovor MPRR Radošu Šućuru na reagovanje objavljeno u Pljevaljskim novinama naslovljeno "Umjesto prazne priče riješimo problem"

U reagovanju Ministartsva poljoprivrede i ruralnog razvoja objavljenom pod naslovom “Tri promašaja direktora Šućura”, jasno i argumentovano, demantovali smo sve neistine iznijete u probitnom tekstu, a koje se odnose na položaj malih koncesionara u Pljevljima i politiku u sektoru šumarstva. Kako su nam dobro poznati maniri gospodina Šućura, ne iznenađuje nas što se ponovo oglasio.U tekstu “Umjesto prazne priče riješimo problem” na preko polovine strane Pljevaljskih novina, gospodin Šućur umjesto da dokaže svoje tvrdnje, nastavlja sa optužbama, polemiše sa samim sobom, i zamjenom teza nastavlja sa već demantovanim optužbama.

20.02.2015.

Saoštenje: Na Balkanskom šumarskom forumu u Sofiji potpisan Memorandum o razumijevanju

Saoštenje: Na Balkanskom šumarskom forumu u Sofiji potpisan Memorandum o razumijevanju

Inicijativa za povezivanje šumarskih sektora balkanskih zemalja dobila je i formalni smisao potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju, na Balkanskom šumarskom forumu koji se održavao od 17. do 20. februara u Sofiji(Bugarska). Crnogorsku delegaciju predvodio je generalni direktor Direktorata za šumarstvo, lovstvo i drvnu industriju Adem Fetić.

15.02.2015.

Reagovanje MPRR povodom tvrdnji direktora Uprave za šume Radoša Šućura u "Pljevaljskim novinama" u tekstu naslovljenom "Bez produženja ugovora malim koncesionarima gubi se oko 200 radnih mjesta

"Nije istina da je Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja odgovorno za raskid ugovora sa dva pljevaljska koncesionara na šume, kao što tvrdi gospodin Šućur u izjavi Pljevaljskim novinama, pokušavajući da sa sebe skine odgovornost. Produženje ugovora mogla je da inicira Uprava za šume, četiri godine od dana potpisivanja ugovora sa koncesionarima. Međutim, to nije učinila. Posebno licemjerstvo gospodin Šućur pokazuje kada se brine za radna mjesta u drvnoj industriji, jer dok se gospodin Šućur pitao, najveći drvoprerađivači u Pljevljima, pa i Crnoj Gori, odlazili su u stečaj, a radnici na biro rada".

03.12.2014.

Reagovanje MPRR povodom tvrdnji u DN „Vijesti“, da ministarstvo krši preporuke DRI, vezano za reviziju prihoda od koncesija na šume

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja dostavilo je skupštinskom Odboru za ekonomiju, finansije i budžet izvještaj o ispunjavanju preporuka Državne revizorske institucije (DRI) o reviziji prihoda budžeta po osnovu ugovora o koncesijama za šume. Ministarstvo je u okviru svojih nadležnosti preduzelo mjere kontrole rada Uprave za šume u dijelu realizacije koncesionih ugovora, prije završetka kontrole koju je sprovela DRI. U daljoj kontroli Ministarstvo je postupalo po preporukama DRI.

24.10.2014.

Ministar Ivanović u Pljevljima obišao Vektru i prisustvovao potpisivanju ugovora za MIDAS V

Ministar Ivanović u Pljevljima obišao Vektru i prisustvovao potpisivanju ugovora za MIDAS V

Pokretanje proizvodnje u Vektri Jakić sa planovima za dalje upošljavanje kapaciteta, kao i veliko interesovanje poljoprivrednih proizvođača za korišćenje bespovratnih sredstva podrške za unapređenje proizvodnje, pokazatelj su boljih dana za pljevaljski kraj. U to se danas, prilikom radne posjete Pljevljima, uvjerio i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović.

11.10.2014.

Pravilnici i odluke

11.10.2014.

Uputstva