Мања слова Већа слова РСС

МПРР 

 
МПРР


Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Шумарство

25.03.2015.

Саопштење: У Будви отворен 39.Сајам намјештаја

Саопштење: У Будви отворен 39.Сајам намјештаја На Јадранском сајму у Будви данас је отворен 39. Сајам намјештаја, на коме је своје производе представило око 90 произвођача, од којих је скоро 70 било из Црне Горе. Сајам се одржава под покровитељством Министарства пољопривреде и руралног развоја за које је посебно важна чињеница да је ове године значајно већи број домаћих прерађивача и произвођача намјештаја препознао значај учешћа на овој манифестацији.

21.03.2015.

Министарство пољопривреде и руралног развоја низом активности обиљежило Свјетски дан шума – 21. март

Министарство пољопривреде и руралног развоја низом активности обиљежило Свјетски дан шума – 21. март

Министарство пољопривреде и руралног развоја обиљежило је данас 21. март - Свјетски дан шума. Учесници округлог стола које је организовало Министарство подсјетили су на све аспекте значаја шума у Црној Гори и свијету, указали на ризике и могуће негативне последице девастације шумских подручја, значаја одрживог коришћења шума, али и на оно што као друштво и појединци можемо учинити да се шумски ресурси сачувају за будуће генерације и увећају. У акцији пошумљавања платоа испред основне школе „Драгиша Ивановић“ запослени у Министарству, заједно са представницима дипломатског кора у Црној Гори, учесницима округлог стола и студентима Универзитета Доња Горица, посадили су 100 садница.

17.03.2015.

Делегација НР Кине током посјете Црној Гори упозната за потенцијалима сектора шумарства

Делегација НР Кине током посјете Црној Гори упозната за потенцијалима сектора шумарства

Чланови државне делегације Народне Републике Кине, након посјете Црној Гори, изразили су очекивање да ће кинески инвеститори бити заинтересовани за улагања у сектор дрвопрераде, с обзиром на потенцијале у црногорском шумарству и повољан пословни амбијент у тој области.

15.03.2015.

Одговор МПРР Радошу Шућуру на реаговање објављено у Пљеваљским новинама насловљено "Умјесто празне приче ријешимо проблем"

У реаговању Министартсва пољопривреде и руралног развоја објављеном под насловом “Три промашаја директора Шућура”, јасно и аргументовано, демантовали смо све неистине изнијете у пробитном тексту, а које се односе на положај малих концесионара у Пљевљима и политику у сектору шумарства. Како су нам добро познати манири господина Шућура, не изненађује нас што се поново огласио.У тексту “Умјесто празне приче ријешимо проблем” на преко половине стране Пљеваљских новина, господин Шућур умјесто да докаже своје тврдње, наставља са оптужбама, полемише са самим собом, и замјеном теза наставља са већ демантованим оптужбама.

20.02.2015.

Саоштење: На Балканском шумарском форуму у Софији потписан Меморандум о разумијевању

Саоштење: На Балканском шумарском форуму у Софији потписан Меморандум о разумијевању

Иницијатива за повезивање шумарских сектора балканских земаља добила је и формални смисао потписивањем Меморандума о разумијевању, на Балканском шумарском форуму који се одржавао од 17. до 20. фебруара у Софији(Бугарска). Црногорску делегацију предводио је генерални директор Директората за шумарство, ловство и дрвну индустрију Адем Фетић.

15.02.2015.

Реаговање МПРР поводом тврдњи директора Управе за шуме Радоша Шућура у "Пљеваљским новинама" у тексту насловљеном "Без продужења уговора малим концесионарима губи се око 200 радних мјеста

"Није истина да је Министарство пољопривреде и руралног развоја одговорно за раскид уговора са два пљеваљска концесионара на шуме, као што тврди господин Шућур у изјави Пљеваљским новинама, покушавајући да са себе скине одговорност. Продужење уговора могла је да иницира Управа за шуме, четири године од дана потписивања уговора са концесионарима. Међутим, то није учинила. Посебно лицемјерство господин Шућур показује када се брине за радна мјеста у дрвној индустрији, јер док се господин Шућур питао, највећи дрвопрерађивачи у Пљевљима, па и Црној Гори, одлазили су у стечај, а радници на биро рада".

03.12.2014.

Реаговање МПРР поводом тврдњи у ДН „Вијести“, да министарство крши препоруке ДРИ, везано за ревизију прихода од концесија на шуме

Министарство пољопривреде и руралног развоја доставило је скупштинском Одбору за економију, финансије и буџет извјештај о испуњавању препорука Државне ревизорске институције (ДРИ) о ревизији прихода буџета по основу уговора о концесијама за шуме. Министарство је у оквиру својих надлежности предузело мјере контроле рада Управе за шуме у дијелу реализације концесионих уговора, прије завршетка контроле коју је спровела ДРИ. У даљој контроли Министарство је поступало по препорукама ДРИ.

24.10.2014.

Министар Ивановић у Пљевљима обишао Вектру и присуствовао потписивању уговора за МИДАС В

Министар Ивановић у Пљевљима обишао Вектру и присуствовао потписивању уговора за МИДАС В

Покретање производње у Вектри Јакић са плановима за даље упошљавање капацитета, као и велико интересовање пољопривредних произвођача за коришћење бесповратних средства подршке за унапређење производње, показатељ су бољих дана за пљеваљски крај. У то се данас, приликом радне посјете Пљевљима, увјерио и министар пољопривреде и руралног развоја проф. др Петар Ивановић.

11.10.2014.

Упутства