МПРР 

  МПРР

 

 


Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Ловство

04.11.2020.

ДИНАЛПЦОННЕЦТ – Прекогранична еколошка повезаност Алпа и Динарида

Пројекат ДИНАЛПЦОННЕЦТ – Прекогранична еколошка повезаност Алпа и Динарида, нови пројекат Интеррег АДРИОН-а у области еколошке повезаности, званично је започет виртуелним првим састанком који је одржан 29.9.2020. године.

23.06.2020.

Пројекат - Прекогранична еколошка повезаност Алпа и Динарида

Министарство пољопривреде и руралног развоја Црне Горе у сарадњи са мрежом заштићених подручја Динарида – Паркови Динарида и Ловачким савезом Црне Горе реализују пројекат – Прекогранична еколошка повезаност Алпа и Динарида.

15.11.2018.

Јавни позив за спровођење јавне расправе о Нацрту закона о измјенама и допунама Закона о дивљачи и ловству

На основу члана 15 став 1 Уредбе о избору представника невладиних организација у радна тијела органа државне управе и спровођењу јавне расправе у припреми закона и стратегија („Службени лист ЦГ“, број 41/18), Министарство пољопривреде и руралног развоја о б ј а в љ у ј е

01.11.2018.

Ловци да ријеше проблеме у дијалогу у оквиру органа ловачке организације

Министарство пољопривреде и руралног развоја, поводом протестом исказаног незадовољства дијела чланова Ловачке организације Подгорица, позива све чланове и представнике руководства те организације да на партнерски начин и кроз дијалог ријеше проблеме у функционисању органа те организације.

31.03.2017.

Представници Директората за ловство Министарства пољопривреде и надлежне инспекције обишли мечад у прихватилишту у Подгорици

Представници Директората за ловство Министарства пољопривреде и надлежне инспекције обишли мечад у прихватилишту у Подгорици

Двоје младунчади мрког медвједа, која су пронађена у рејону планине Пусти Лисац, а која су привремено збринута у прихватилишту у Подгорици, доброг су здравственог стања.

18.01.2017.

У ловиштима са повољнијим временским условима могуће организовати ловне активности

У појединим ловиштима на територији Црне Горе, са повољнијим временским приликама, стичу се услови да се дозволи организовање ловних активности, уз дужност корисника ловишта да предузме све прописане мјере, са посебним акцентом на безбједност у лову, у складу са прописима и планским документима.

07.01.2017.

Саопштење: Због екстремних временских услова забрањен лов

Министарство пољопривреде и руралног развоја обавјештава јавност, прије свега кориснике ловишта и ловце, да су сходно Закону о дивљачи и ловству створени услови за привремену забрану лова на територији цијеле Црне Горе.

09.12.2015.

Саопштење: Министар Ивановић потписао наредбу о забрани лова јаребице камењарке

Министар пољопривреде и руралног развоја проф. др Петар Ивановић потписао је Наредбу о забрани лова јаребице камењарке. Такође, Министарство пољопривреде и руралног развоја покренуло је поступак везано за покушај држављанина Италије да пренесе 20 одстријељених јаребица камерњаки и једне шумске шљуке преко граничног прелаза Лука Бар, а без посједовања неопходне документације.

23.06.2015.

Преглед понуда за додјелу ловишта на коришћење

На основу члана 15 Закона о дивљачи и ловству („Службени лист ЦГ” број 52/08), а у вези са закључком Владе Црне Горе са сједнице од 12.02.2015. године, Министарство пољопривреде и руралног развоја, расписало је Јавни конкурс за додјелу ловишта на коришћење, који је објављен у дневном листу: „Побједа“ од 07.05.2015. године и на сајту Министарства.

06.05.2015.

Јавни конкурс за додјелу ловишта на коришћење

На основу члана 15 Закона о дивљачи и ловству („Службени лист ЦГ“, број 52/08), Министарство пољопривреде и руралног развоја, расписује Јавни конкурс за додјелу ловишта на коришћење.