Manja slova Veća slova RSS

 

MPRR 

  MPRR

 

 


Lovstvo

04.11.2020.

DINALPCONNECT – Prekogranična ekološka povezanost Alpa i Dinarida

Projekat DINALPCONNECT – Prekogranična ekološka povezanost Alpa i Dinarida, novi projekat Interreg ADRION-a u oblasti ekološke povezanosti, zvanično je započet virtuelnim prvim sastankom koji je održan 29.9.2020. godine.

23.06.2020.

Projekat - Prekogranična ekološka povezanost Alpa i Dinarida

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore u saradnji sa mrežom zaštićenih područja Dinarida – Parkovi Dinarida i Lovačkim savezom Crne Gore realizuju projekat – Prekogranična ekološka povezanost Alpa i Dinarida.

15.11.2018.

Javni poziv za sprovođenje javne rasprave o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o divljači i lovstvu

Na osnovu člana 15 stav 1 Uredbe o izboru predstavnika nevladinih organizacija u radna tijela organa državne uprave i sprovođenju javne rasprave u pripremi zakona i strategija („Službeni list CG“, broj 41/18), Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja o b j a v lj u j e

01.11.2018.

Lovci da riješe probleme u dijalogu u okviru organa lovačke organizacije

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, povodom protestom iskazanog nezadovoljstva dijela članova Lovačke organizacije Podgorica, poziva sve članove i predstavnike rukovodstva te organizacije da na partnerski način i kroz dijalog riješe probleme u funkcionisanju organa te organizacije.

31.03.2017.

Predstavnici Direktorata za lovstvo Ministarstva poljoprivrede i nadležne inspekcije obišli mečad u prihvatilištu u Podgorici

Predstavnici Direktorata za lovstvo Ministarstva poljoprivrede i nadležne inspekcije obišli mečad u prihvatilištu u Podgorici

Dvoje mladunčadi mrkog medvjeda, koja su pronađena u rejonu planine Pusti Lisac, a koja su privremeno zbrinuta u prihvatilištu u Podgorici, dobrog su zdravstvenog stanja.

18.01.2017.

U lovištima sa povoljnijim vremenskim uslovima moguće organizovati lovne aktivnosti

U pojedinim lovištima na teritoriji Crne Gore, sa povoljnijim vremenskim prilikama, stiču se uslovi da se dozvoli organizovanje lovnih aktivnosti, uz dužnost korisnika lovišta da preduzme sve propisane mjere, sa posebnim akcentom na bezbjednost u lovu, u skladu sa propisima i planskim dokumentima.

07.01.2017.

Saopštenje: Zbog ekstremnih vremenskih uslova zabranjen lov

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja obavještava javnost, prije svega korisnike lovišta i lovce, da su shodno Zakonu o divljači i lovstvu stvoreni uslovi za privremenu zabranu lova na teritoriji cijele Crne Gore.

09.12.2015.

Saopštenje: Ministar Ivanović potpisao naredbu o zabrani lova jarebice kamenjarke

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović potpisao je Naredbu o zabrani lova jarebice kamenjarke. Takođe, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja pokrenulo je postupak vezano za pokušaj državljanina Italije da prenese 20 odstrijeljenih jarebica kamernjaki i jedne šumske šljuke preko graničnog prelaza Luka Bar, a bez posjedovanja neophodne dokumentacije.

23.06.2015.

Pregled ponuda za dodjelu lovišta na korišćenje

Na osnovu člana 15 Zakona o divljači i lovstvu („Službeni list CG” broj 52/08), a u vezi sa zaključkom Vlade Crne Gore sa sjednice od 12.02.2015. godine, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, raspisalo je Javni konkurs za dodjelu lovišta na korišćenje, koji je objavljen u dnevnom listu: „Pobjeda“ od 07.05.2015. godine i na sajtu Ministarstva.

06.05.2015.

Javni konkurs za dodjelu lovišta na korišćenje

Na osnovu člana 15 Zakona o divljači i lovstvu („Službeni list CG“, broj 52/08), Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, raspisuje Javni konkurs za dodjelu lovišta na korišćenje.