Мања слова Већа слова РСС

 

Колашински лиснати сир – ознака поријекла

МПРР


Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Политика квалитета

30.05.2020.

Осма регистрована ознака квалитета у Црној Гори - Пшенично пиво са ознаком „Виши квалитет"

Осма регистрована ознака квалитета у Црној Гори - Пшенично пиво са ознаком „Виши квалитет" Пшенично пиво под називом „Чиста десетка“ нови је, осми по реду, производ из Црне Горе, чији је посебан и специфичан квалитет потврђен регистрацијом једне од ознака квалитета.

04.03.2020.

Правилници

04.12.2019.

Најава: Радионица о заштити производа и органској производњи у Улцињу

Министарство пољопривреде и руралног развоја наставља са организовањем радионица за пољопривредне произвођаче и прерађиваче по општинама, на тему унапређења квалитета и уопште могућности које нуди политика квалитета.

27.06.2019.

Најава: Радионице на тему брендирања домаћих производа

Представници Министарства пољопривреде и руралног развоја у сарадњи са сертификационим тијелом Монтеорганика одржаће низ едукативних радионица на теме везане за политику квалитета у пољопривреди, с циљем информисања заинтересованих пољопривредних произвођача за процедуре заштите производа и органске производње.

07.05.2019.

„КОЛАШИНСКИ ЛИСНАТИ СИР“ седми по реду заштићени производ у Црној Гори

„КОЛАШИНСКИ ЛИСНАТИ СИР“  седми по реду заштићени производ у Црној Гори

„Колашински лиснати сир“ придружио се листи црногорских производа заштићених ознаком квалитета на националном нивоу. Ових дана завршена је процедура регистрације ознаке поријекла за овај препознатљиви производ, а коју су, у сарадњи са Министарством пољопривреде и руралног развоја, реализовали произвођачи из Удружења произвођача колашинског лиснатог сира.

19.04.2019.

Листа НВО за допуну пријаве на конкурс "Подршка афирмацији пољопривредних производа на домаћем тржишту“

На основу члана 32г став 2 Закона о невладиним организацијама („Службени лист ЦГ“, бр. 39/11 и 37/17), а након завршетка Јавног конкурса „Подршка афирмацији пољопривредних производа на домаћем тржишту“ за финансирање пројеката/програма невладиних организација у области пољопривреде и руралног развоја објављеног 01. марта 2019. године, Комисије за расподјелу средстава за финансирање пројеката и програма невладиних организација у области пољопривреде и руралног развоја у 2019. години, објављује Листу НВО које нијесу доставиле уредну и потпуну пријаву

20.03.2019.

„Дурмиторски скоруп“ шести заштићени производ у Црној Гори

„Дурмиторски скоруп“ шести заштићени производ у Црној Гори

„Дурмиторски скоруп“ шести је заштићени производ у Црној Гори. Након спроведене процедуре, овај производ је на националном нивоу заштићен ознаком поријекла, а користи од сертификације ове ознаке квалитета имаће произвођачи скорупа са територије општина Жабљак, Плужине и Шавник, окупљени у НВО „Удружење произвођача дурмиторског скорупа“...

17.12.2018.

“Црногорски пршут” – нови заштићен производ

“Црногорски пршут” – нови заштићен производ

„Црногорски пршут“ нови је, пети по реду, заштићени производ у Црној Гори. Процедуру заштите назива овог производа географском ознаком иницирали су код Министарства пољопривреде и руралног развоја произвођачи пршуте са Цетиња, окупљени у „Удружење црногорски пршут“, у коме су предузећа: Зрножит, Мартеx, Интерпродуцт, Монстате, СЊ Горнич, ДДР цоммерце, Миања, Нани пром.

27.09.2018.

Јавни позив за израду идејног рјешења логотипа за заштиту производа ознакама - „Виши квалитет“, „Планински производ“, „Са моје фарме“

Министарство пољопривреде и руралног развоја објавило је данас јавни позив за креирање идејног рјешења логотипа за три ознаке шема квалитета пољопривредних и прехрамбених производа - „Виши квалитет“, „Планински производ“ и „Са моје фарме“.